Sök bland 191 330 annonser Cirka 800 000 köpare och säljare

Modern stuga eller hus hyres eller köpes inom cirka 10 mil fån Kiruna för permanentboende.

Modern stuga eller hus hyres eller köpes inom cirka 10 mil fån Kiruna för permanentboende. Sälj

Hej!
Då jag inte är någon lägenhetsmänniska så skulle vilja hyra eller köpa en stuga, eller kanske ett hus, alternativt en mysig villa. Det viktiga är att jag trivs på platsen, och att det är en fin och helst inte så väldigt gammal bostad. Jag kan väl säga att bostaden inte bör vara äldre än 1980-tal och desto nyare, desto bättre. Men visst kan även ett äldre hus eventuellt vara aktuellt, men då lär det ska vara rejält renoverat.

En bostad med cirka tre rum på cirka 40-100 kvadratmeter skulle nog vara optimalt, men storleken är inte så viktig då jag ändå bor själv. Det viktiga är att det är en fin bostad och ett trivsamt läge, spontant skulle jag kunna tänka mig att ett fritidshus i eller en sommarstuga som är vinterbonad skulle kunna passa mig, då fritidshusområden och byar ofta är trivsamma, men även något mera stadsnära kanske kan passa.

Jag är inte intresserad av enbart ett gårdshus då jag även vill kunna ha tillgång till en gårdsplan.

Då jag söker det för permanentboende så vill jag att det ska vara omöblerat (eller att ytterst få möbler ingår) då jag vill kunna känna en hemkänsla och att det är som mitt eget som jag bor i. Likaså är jag ju av samma anledning inte intresserad av att hyra något för korttid, utan jag vill ha möjligheten att hyra det för en längre tid.

Då jag ska bo permanent i bostaden så vill jag ju att det finns el, rinnande vatten och väg fram till tomten.

En klar fördel är om det är ett naturnära och fint läge, gärna vid något vatten eller i närheten av fjällen, områden som är extra intressanta är Abisko, Björkliden och andra ställen längs Norgevägen, Jukkasjärvi, Laxforsen, vägen ut mot Nikkaluokta och Kurravaara, men så klart är även andra ställen av intresse. Det beror på åt vilket håll som bostaden ligger hur långt bort från Kiruna jag kan tänka mig att pendla, men är det ut mot fjällvärlden så är jag ju generellt beredd att åka en längre sträcka, men det är helt upp till vad jag finner för något, men runt cirka 10 mil kan ju vara något sorts riktvärde hur långt bort från Kiruna jag kan tänka mig att strecka mig.

Jag kan ju nämna att någonting att elda i för mysfaktorns skull är något jag också värderar som en klar fördel, även om det inte är något krav.

Vem är då jag som söker bostaden?
Fredrik heter jag och är 29 år. Jag flyttade upp till Kiruna i våras för att komma närmare den vackra fjällvärlden, då jag trivs i norr och i synnerhet i fjällen. Jag är uppväxt i Dalarna, men jag har bott flera år i Norrbotten då jag bott i Luleå i några år. Mina intressen är framförallt friluftslivs som att cykla, fjällvandra, åka skidor och paddla. Jag har en heltidstjänst som är en tillsvidareanställning hos LKAB Malmtrafik där jag arbetar som lokförare. Lokförare är för övrigt det som jag arbetat som under cirka åtta år. Jag har naturligtvis körkort och bil, då jag inte har något emot att bo en bit utanför stadskärnan. Jag är lugn av mig, röker inte och har inga djur.

Naturligtvis kan jag ju utföra snöskottning och gräsklippning.

Som sagt, jag har tak över huvudet så läget är inte akut och därmed är jag väldigt flexibel med inflyttningsdatum, men det hade ju varit trevligt att inte bara ha tak över huvudet, utan även en bostad att trivas i!

Referenser kan ordnas om så önskas.

Även tips tas tacksamt emot!

Jag är framförallt intresserad av att hyra något, men dyker drömboendet upp så är jag ju även beredd att köpa en bostad (även nyproduktion som inte är färdigställd).

läs mer
Rapportera produkt / användare