Sök bland 189 044 annonser Cirka 800 000 köpare och säljare

500 kr

Creepypasta – spökhistorier från internet av Jack Werner

Han dök först upp på ett internetforum 2009 som en hotfull skepnad i bakgrunden på ett par svartvita fotografier av lekande barn. Onaturligt lång och mager, utan tydliga anletsdrag, kom han snart att gå under namnet Slender man. Fem år senare är han huvudperson i noveller, filmer och datorspel, målas på väggar i städer världen över och förekommer i allt fler unga människors mardrömmar.
Det unika med Slender man, Herobrine, Getmannen och andra liknande skräckfigurer är att de inte har någon direkt upphovsman, utan uppstod ur det kollektiva undermetvetna som utgörs av miljoner internetanvändare.
De utgör exempel på Creepypasta – digitala spökhistorier där uråldrig folklore möter internets kollektiva skaparkultur och virala förmåga. I många fall blir historierna till moderna vandringssägner, där Svarta madame motsvaras av hemsidor man absolut inte får besöka vid midnatt, och motsvarigheterna till Näcken eller Skogsrået inte lurar i skogskanten, utan bakom ett hörn i Grand Theft Auto V eller Minecraft.
I denna den första bok som skrivits om fenomenet återger och analyserar journalisten Jack Werner den mest skrämmande och intressanta creepypastan Internet har att erbjuda. Resultatet är lika mycket ett stycke högaktuell folklivsforskning som en samling hårresande spökhistorier.
“Hans bok kommer att läsas med igenkännande av den unga generation som redan har upptäckt vad som händer på nätet, men den är av intresse för alla som vill få en inblick i dagens medialandskap”, skriver Bengt af Klintberg i bokens förord.
Jack Werner, född 1989, är journalist med inriktning på internet. Han är sociala medier-redaktör på Metro och krönikör i Internetworld. Han har även arbetat på Sveriges Radio och var med och grundade nyhetsbloggen Ajour.

GALAGO 2014, 1:a (och enda) utgåva. Häftad med dekorerad frontpärm. 380 sidor. Omslag & illustrationer av Mats O Stromberg. ISBN 978-91-7037-803-4. Nyskick. Slutsåld hos förlag och i handeln. Mycket eftertraktad. (Exemplar såldes på Tradera i november 2018 för 600:- kr).

Säljs endast i Stockholmsområdet mot kontant betalning p g a tidigare bedrägerier.

läs mer
Rapportera produkt / användare