Sök bland 192 180 annonser Cirka 800 000 köpare och säljare

100 kr

NY PRISSÄNKNING! JAG TÄNKER PÅ LINNÉ, HAN SOM SÅG ALLT av Karin Berglund

Karin Berglund är sedan många år älskad för sina kunniga, personliga och sensuella trädgårdsskildringar och stämningsfulla fotografier. När hon nu i sin nya bok Jag tänker på Linné berättar om en av svensk historias mest betydelsefulla personer är det med samma glöd och spännande infallsvinklar som vi känner från hennes trädgårdsböcker. Ja, vem skulle kunna vara mer lämpad än Karin Berglund att skriva en hyllningskantat till Carl von Linné lagom till trehundraårsjubileet av hans födelse? Här möts de i kärleken till floran och respekten för kunskap. Dessutom får vi njuta av hennes fotografier i ett nytt sammanhang. Tillsammans med ett stort historiskt bildmaterial gör de denna bok till en unik kombination av historia och nutid.
Efter att ha läst många, många hyllmeter av litteratur och botaniserat i undangömda arkiv har Karin Berglund omsorgsfullt mejslat fram ett levnadsöde. Hon har hälsat på i Linnés barndoms trakter, följt honom på några av hans mödosamma resor och tagit del av hans gärningar som läkare, lärare och forskare. Det ömsinta porträtt hon målar upp är bilden av en intensiv, komplex och levande människa som väckte starka känslor i sin samtid. Linné blir här ett geni, förstås, men också en person med mänskliga svagheter, skör och stark som den blomma som bär hans namn.
Albert Bonniers Förlag 2007. Inb med dek pärmar. Rikl illd i s/v resp färg. ISBN: 9789100100001. Obetydl slitage på rygg o kaptäl. Slut hos förlag och i handeln. Pris 100:- kr. Säljs enbart kontant.

läs mer
Rapportera produkt / användare