Sök bland 191 111 annonser Cirka 800 000 köpare och säljare

100 kr

Tro och makt: religion och politik i Mellanöstern av Bernard Lewis

I Tro och makt behandlas förhållandet mellan religion och politik i Mellanöstern. Med utgångspunkt i kristenhetens uppdelning mellan “kyrka” och “stat”, en egenskap som delvis saknas i islam, visar författaren på grundläggande skillnader mellan den västerländska och den islamiska civilisationen.

I boken redogörs ur historisk synvinkel för läget i regionen. Bland de ämnen som behandlas finns al-Qaida och fundamentalism, Europa och islam, frihet och liberal demokrati i Mellanöstern, och kvinnornas ställning i islam.

Bernard Lewis är en av världens ledande auktoriteter på islam, historiker och professor emeritus i Mellanösternstudier vid Princetonuniversitet. Hyllad som “nestorn inom Mellanösternstudier” (New York Times) och som “världens mest framstående islamforskare” (Wall Street Journal). Han har skrivit flera bästsäljande böcker om Mellanöstern och islam.
"Bernard Lewis är islamforskaren vars kanske främsta insats för studier i ämnet här i Norden varit att han lyft fram de två grundläggande begreppen Islams hus och Krigets hus. Där sammanfattas hela den islamistiska synen på världen, dels Islams hus där “rättvisa” (dvs sharia) råder, och Krigets hus (där islam så småningom förväntas gripa makten).[...] Varför Lewis inte tidigare översatts till svenska är obegripligt."

Mimer förlag 2011. Inbunden med fotodekorerat skyddsomslag. 201 sid. Översättare: Mikael Mosesson. ISBN: 978-91-979277-1-0. Snyggt ex. Slut hos förlag och i handeln.

Säljs enb mot kontant betalning i Sthlm.

läs mer
Rapportera produkt / användare

Såld produkt går ej att svara på