Sök bland 183 227 annonser Cirka 800 000 köpare och säljare

350 000 kr

Segelbåt Fantasi 37 fot ketch byggd 1980

Ketchen Me aera finns i Vänersborg och jag vill sälja nu. Jag kan visa båten när som helst. Tyvärr var det nyligen inbrott i båten och en del är skadat. Min försäkring täcker reparationerna och jag visar gärna båten under tiden allt blir åtgärdat.
Hon är en rymlig, bekväm och säker långkölad båt som är väl utrustad för att vara bo bekvämt och vara till sjöss länge. Hon är väl underhållen och förbättrad under de tio år jag haft henne. Nu behöver hon en ny vårdare, eftersom min kropp inte vill vara med på långsegling längre.
Riggen är masthead och hon har ett löstagbart inre förstag till en liten fock. Genua, kryssfock, gennaker, stor och mesansegel finns. Hydraulisk rattstyrning med autopilot och reservrorkult.
Hon är inredd med en stor förpikbädd och de två sofforna i kajutan kan bäddas till bekväma tvåmetersbäddar som också fungerar som sjökojer. I akterkabinen finns plats för tre till, om man vill. Vi använder akterkabinen till utrustning och proviant för att vara oberoende av land under lång tid. I kajutan är dynorna nyklädda i gråmelerat Kinnasand möbeltyg och panelerna är lackad mahogny. Ventilation med två doradeventiler, lucka i förpiken och ventil på toan.
Förpiken är nyinredd med extra isolering och panel i vitoljad ek. Stor skylightlucka och gott om stuvutrymme.
Pentryt är praktiskt och lättarbetat med ny SMEW-spis med ugn, eltändning, crash-bar och fjärravstängning på gasolen. Kylboxen har fin inredning och det bästa Isotherm ASU-aggregatet med vattenkylning. Diskbänk med två hoar. Utfällbar sophink och ett stort grytskåp/fack. Ytohr av högtryckslaminat.
Toan är nyrenoverad med vit våtrumspanel ädelträtrall och tätad dörr i laminat. Handfat och duschslang. För att använda badrummet som dusch behöver en avloppspump fixas. Öppningsbart fönster. Septitank med både däcksbeslag och sjötömning.
Vid det rejäla kartbordet sitter radarskärmen, elkontakterna och ovanför sitter VHFen. Det mesta av elsystemet är förstärkt, utbytt och uppmärkt. Landström med jordfelsbrytare. 220 V/500W inverter till mixer, kaffekvarn och andra småapparater.
Säkerheten är upparbetad med Wichardschacklar på alla viktiga punkter. Säkerhetsklassade ankarschacklar och kätting till Lofrans ankarspel och 17 kg CQR. 15 kg Bruce i aktern. Nytt 10 mm förstag och 12mm waterstag. Badstege med förlängning under vattnet. Steg i masterna.
Raytheon radar. 2 stycken Garmin GPS 72. Ca. 150 liter vatten fördelat på två rostfria vattentankar.
Brandvarnare och gasvarnare. 2x 6kg brandsläckare och brandfilt. Åskledarkablar till toppvanten. Manuell och elektrisk länspump.
Fantasi 37 är en långkölad stark konstruktion med oceankapacitet. Konstruktör är Knut Jacobsson, Källviken. Min båt byggdes 1980 och fick ny Mitsubishi Vetus fyrcylindrig motor 1990. Rostfri dieseltank på 90 liter. Kölen är bly. Skrov och däck är sandwich med divinycell.
Hör av dig för mer information och bilder. Min prisidé är SEK 350.000 ( Ca. €35.000.- dagskurs)

läs mer
Rapportera produkt / användare

Ladda ner våra appar gratis!

Segelbåt

10 kr

Gävleborg, Gävle / Söderhamn / Hudiksvall / Sandviken